» » » Fi-verkkotunnus uudistuu 5.9.2016

Fi-verkkotunnus uudistuu 5.9.2016

Kategoria: Pilvipalvelut | 0
Rekisteröintipalvelu
Fi-verkkotunnus uudistuu 5.9.2016

Somea Oy tarjoa fi-verkkotunnus rekisteröintipalvelut!

Uusi toimintamalli selkeyttää Viestintäviraston ja välittäjien rooleja. Jatkossa fi-verkkotunnuksen ja kaikki siihen liittyvät palvelut voi hankkia ainoastaan omalta verkkotunnusvälittäjältään. Viestintävirasto takaa edelleen fi-verkkotunnusten laadun ja luotettavuuden. Siten fi-verkkotunnus säilyy tulevaisuudessakin turvallisena suomalaisena valintana. Ota ensimmäiset askeleet uuteen toimintaympäristöön jo tänään ja tutustu tarkemmin uudistuksen tuomiin muutoksiin!

Kaikki fi-verkkotunnuksiin liittyvät palvelut hankitaan 5.9.2016 alkaen omalta verkkotunnusvälittäjältä, jolla on kokonaisvastuu asiakassuhteesta.
Jokainen fi-verkkotunnuksen käyttäjä tarvitsee 5.9.2016 alkaen välittäjän, joka hallinnoi verkkotunnuksia käyttäjän puolesta. Tietoyhteiskuntakaaren mukaan verkkotunnus täytyy aina merkitä sen todellisen käyttäjän nimiin, eikä esimerkiksi välittäjälle, joka ainoastaan hallinnoi verkkotunnusta asiakkaansa puolesta.

Verkkotunnuksen käyttäminen ei ole edellytys verkkotunnuksen hankkimiselle. Uusi laki ei jatkossa edellytä myöskään toimivia nimipalvelimia verkkotunnukselle sen merkitsemishetkellä. Myös verkkotunnuksen hakeminen helpottuu hakijaan kohdistuvien ikä- ja kotipaikkavaatimusten poistuessa. Samoin verkkotunnuksen muoto tulee olemaan entistä vapaammin hakijan valittavissa.

Verkkotunnuksen käyttäjä voi käyttää verkkotunnusta esimerkiksi internetsivujensa tai sähköpostiensa osoitteena. Fi-verkkotunnus on jatkossakin suomalainen, luotettava ja turvallinen valinta.

Hankithan itsellesi välittäjän hyvissä ajoin! Verkkotunnuksen uusiminenkin on 5.9.2016 alkaen mahdollista vain välittäjän kautta.

** Huomioithan, että kaikki nykyiset palveluntarjoajat eivät jatkossa välttämättä toimi verkkotunnusvälittäjinä. **